EDELLINEN SIVU

Raahen tulli

Raahen Tullin rakentamisen mahdollisti Leader + rahoitus. Ilman sitä Järvelänjärven levähdysalue olisi edelleen tyhjyyttä ammottava rantakauneus. Sen rakentamisvaiheista kertoo oheinen CD, onnistumisista, ongelmista. Ongelmatkaan eivät ole negatiivisia vaiheita, vaan kehitystä tulevaan. Rakentamisen jälkeen voi todeta, että tämä ei ollut urakka, vaan koko kylän sosiaalinen tapahtuma. Koska edelleen kaikki ovat onnistuneita ja innostuneita.

Pirtti on onnistuneesti hoitanut tehtäväänsä Kylien yhteisenä tilana. Toissapäivänä siellä vietettiin kylän vanhimman 90 v. päivää ( huolehdi Marjatta, ettei Helmi-mummu riehu ja hypi pöydällä, tilat ovat uudet ).

2006-2007 talvella siellä järjestettiin n. 30 eri tilaisuutta/vuosi ( kokouksia, syntymäpäiviä, kylätapahtumia, joulujuhlia, pikkujouluja, ompelukerhoja, MLL:n viikoittaisia äiti-lapsi torstaiaamuja, yritystilaisuuksia ja kaupungin ja päätöksenteon tilaisuuksia ).

Voimmeko kertoa: Olemme ylpeitä tiloista, vaikka se maksaa meille, mutta panee rintaa rottingille.

Pirtti odottaa edelleen kehittämistä. Laituria ei nyt kannattanut rakentaa. Järvi tullaan puhdistamaan, jolloin se kuuluu kokonaisuusratkaisuun maansiirtoineen, kalalampineen, Näkkeineen ( tiedäthän, että Näkki on syntynyt Järvelänjärvellä. Se kiltti ja huolehtiva Näkki. ) Samoin kiikari jätettiin hankkimatta torniin, koska merta ei loppujenlopuksi tornista näe → harmi, eikä sen hankinnalla olisi ollut merkitystä.

Hankintoina vielä on suorittamatta ilmoitustaulun maisemointi pirttiin sopivaksi. Siinä ovat osapuolina tielaitos, Raahen kaupunki ja Kyläyhdistys, jonka jälkeen taulu tullaan saattamaan 2008 ympäristöön sopivaksi info-pisteeksi. Kaikki sopii toisiinsa, tuleva Raahen Portti? Onko se kuitenkin Kyläpirtin virallinen nimi tulevaisuudessa, vai mikä, mutta tulli avaa uuteen.

Samoin maaseutumatkailu odottaa, onhan kyse Raahen Kylät Ry:n, Haapajoki-Arkkukarin Kyläyhdistys Ry:n, Raahen kaupungin ja seutukunnan yhteistyöstä, joka etenee omalla tavallaan. Siksi Autoliiton ja Microsoftin lahjoittamat ohjelmat ja koneet, hankitaan tarpeeseen, uutena 2008 kesää varten.

Lämmin kiitos onnistumisestamme TE-keskukselle

Haapajoki-Arkkukarin Kyläyhdistys Ry

Paavo Silvola

puheenjohtaja

 

 

EDELLINEN SIVU

Historiikki

Kotiseutumuseo

Vanhainkoti

Koulu ja esikoulu

Siniluodon kioski

Kyläpirtti

Siirtolapuutarha

Tontit

Yritykset

Kartta