HAAPAJOKI- ARKKUKARI KYLÄYHDISTYS RY

 

Kyläyhdistyksen hallitus 07-08

Kyläyhdistyksen toimintasuunnitelma vuodelle 2008

Myötäpurje

Väestökasvun tilastotietoja Haapajoki-Arkkukari- alueella

Kyläyhdistyksen säännöt

Kyläyhdistyksen toimitakertomus 2007

HANKEET

Kultakaivos

Harjakatto ja punamulta

LADATTAVIA TIEDOSTOJA

Raahen kylät Ry hanke-esittely.doc

Hanke: Harjakatto ja punamulta.doc

Haapajoki-Arkkukari "vuoden kyläksi".doc

 

Esittelyssä kylämme

Haapajoki-Arkkukarin alue on nuorekas merellinen kylä peruspalveluineen, josta matka Raahen keskustaan vie vain muutaman minuutin.

Kylän koulussa toimii ammattitaitoinen henkilökunta. Koulun yhteydessä on iso urheilusali ja kirjasto. Harrastusmahdollisuuksia riittää mm. monien liikuntaryhmien ja kädentaitajien kerhojen myötä. Kauppaan kylältä on noin 2 km ja kesäisin rantakioski palvelee Siniluodon rannalla.

Tyylikäs viihtymiskeskus Kyläriihi Järvelänjärven katveessa pysäyttää kesäisin kulkijat virkistymään grillikahvion monipuolisiin palveluihin pitemmäksikin aikaa. Sieltä saa myös ”Ranta-Nelistään” kuntien (viitoskuntien) matkailukohteiden houkuttelevan tietopaketin.

Kylällä on tarjolla lukuisia laadukkaita tontteja. Tutustu tonttipörssiimme. Rakentaminen ja asuminen on täällä mukavaa, koska alue on vehreää hiekkakangasta ja kanssaihmiset tuttavallisia naapureita.

Niin aikuisten kuin lastenkin viihtymiseen on panostettu. Kyläläiset (yhteistyökumppaneiden avulla) ovat rakentaneet alueelle mm. lasten leikki- ja urheilupuiston, jääkiekkokaukalon, valaistun ladun, luonnonkauniin Salonselän murtomaaladun laavuineen, valaistun ”hoilakan” Huilamäen laskettelu- ja hiihtomaana grillikatoksineen sekä monitoimipaikaksi Kyläriihen.

Kaksi aurinkoista uimarantaa kesäisin kutsuu perheet rannalle. Kylän laadukas tiestö lisää turvallisuutta ja mahdollistaa kuntoilun, niin jalan kuin pyöräillen. Matkaa voi jatkaa opastetuilla metsäteillä, jossa kuntoilijat voivat sulassa sovussa tervehtiä vastaantulevia hevosurheilun harrastajia.

Lukuisat tapahtumat virkistävät kyläämme: Huilamäki ja Salonselän hiihtopäivä, perinteiset latotanssit ja kotiseutujuhlat, tunnelmalliset joulumyyjäiset Kyläpirtillä ja vuoden kruunaa sykähdyttävä kynttiläasetelma Huilamäen laella.

Rantojemme tyylikkäät loma-alueet sekä vehreä siirtolapuutarha kukkaloistossaan osoittaa sen, että alueellamme viihtyvät kauempaakin saapuneet ihmiset. Siksi tule sinäkin tutustumaan ja rupattelemaan siirtolapuutarhan ystävällisen väen kanssa sekä löytämään sieltä vapaa tontti itsellesikin.

Meidän omaa viihtyvyyttä kuvaa hyvin sekin, kuinka paljon ehdokkaita on ehdolla vuosittain myönnettävälle Myötäpurje-tunnustukselle.

 

TUTUSTU UUSIN TUULIN MYÖTÄPURJEEN KYLÄÄN!

 

Acobat Reader-tiedosto:
Arkkukari kylälaulun nuotit ja sanat

 

 

Historiikki

Kotiseutumuseo

Vanhainkoti

Koulu ja esikoulu

Siniluodon kioski

Kyläpirtti

Siirtolapuutarha

Tontit

Yritykset

Kartta